Погода в Україні у найближчий тиждень очікується небезпечна.

Про це пише “Главред”.

Синоптики попереджають про період аномальної спеки. Дощі повністю підуть з території України, а смажити буде майже цілий тиждень поспіль.

На сході країни найближчий тиждень очікується з температурою до + 29 градусів вдень. У п’ятницю очікується підвищення температури до + 31 градуса і на вихідних буде жарко, +31 +33 градуси. З понеділка в регіон повернуться грози, які на пару градусів опустять температуру, але вже до 15 липня жителів східних регіонів знову накриє температурою в +35 градусів.

Нічна температура повітря в ці дні прохолодою не сильно побалує, очікується від +18 до + 23 градусів.

Південні області грозами і дощами заливатиме до п’ятниці, а після – очікується суха і сонячна погода до 15 липня. Температура повітря на вихідних підніметься до + 29 градусів, але з понеділка знову опуститься до +27 +28 градусів. Вночі буде теж жарко, від +20 до +23 градусів, повідомили на сайті Gismeteo.

На півночі країни опадів не буде весь найближчий тиждень, а температура повітря знову почне підніматися. До кінця тижня очікується + 28 + 30 градусів. На вихідних + 30 +31 градус, а з понеділка синоптики прогнозують підвищення до +33 + 34 градусів. Нічна температура теж не відставатиме, очікується від +19 з підвищенням до +25 градусів. 12-14 липня можливі невеликі грози.

Захід країни опиниться в зоні сухої і спекотної погоди вже з четверга, температура підніметься до + 29 градусів. На вихідних очікується до + 30 градусів.

А з понеділка в регіон повернуться грози, і температура спочатку впаде до +27 +28 градусів, а потім знову підніметься до +31 градуса. Вночі очікується підвищення від +17 до + 21 градуса.

У Києві найближчі 10 днів будуть небезпечними, так як стоятиме суха і сонячна погода, а опадів з 8 по 15 липня не буде зовсім. Денна температура повітря до кінця тижня підніметься до + 30 +32 градусів, з понеділка стане ще спекотніше, до +33 + 34 градусів.