18 лютого 2022 року на Алеї Героїв Небесної Сотні у Києві дев‘ятий раз відбудеться тиха акція «Ангели пам’яті», приурочена Героям Небесної Сотні.

Про це пише «Главком».

Ініціатори акції – відома українська співачка та громадська діячка Анжеліка Рудницька і «Територія А», які 2014 року започаткували символічну традицію поминати загиблих за Україну білими ангелами.

Щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою. Паперових ангелів у Києві розвішують на деревах, що були свідками розстрілу мирних українців, котрі відстоювали своє право за гідність.

Цьогоріч приєдналися кілька десятків великих і малих українських міст, сіл, ініціативу підтримали школи, виші, військові частини, бібліотеки, музеї у різних куточках нашої країни. До акції долучаються українські громади і амбасади із понад 15 країн світу, серед них – Австралії, Австрії, Болгарії, Бразилії, Великобританії, Греції, Канади, Латвії, Норвегії, ОАЕ, ПАР, Польщі, Португалії, США, Туреччини, Угорщини, Фінляндії, Хорватії, Швейцарії.