Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що готовий найближчими днями скликати позачергову сесію парламенту з ініціативи президента України Володимира Зеленського, якщо Офіс президента оформить подання відповідно до законодавства. Про це спікер написав на своїй сторінці у Фейсбуці після офіційного звернення Глави держави з вимогою 19 липня провести позачергове засідання Верховної Ради.

“Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 року було оформлено не у відповідності з вимогами чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте та вичерпне юридичне обґрунтування”, наголосив Парубій.

Голова Верховної Ради попросив президента України не перетворювати спілкування з керівництвом парламенту на “шоу”. “Якщо Ви насправді хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборчого шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа президента України до Верховної Ради України у відповідність до вимог Закону і невідкладно передати у Апарат Парламенту. І, як я вже наголошував, у найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії”, зазначив спікер. І додав, що у разі надходження відповідного подання, він готовий узгодити відповідну дату проведення позачергової сесії Верховної Ради України і невідкладно підписати розпорядження щодо її підготовки.

Також Парубій попросив Зеленського не давати іронічні моральні оцінки роботі Верховної Ради, тому що саме це скликання парламенту забезпечувало законодавчу підтримку держави і Збройних Сил України під час найгостріших років російської агресії. “Що ж до самопожертви і звитяги, то необхідно мати достатньо особистих заслуг, щоби апелювати до таких високих якостей. Нагадаю серед депутатів цього скликання є ветерани АТО, які визволяли з російської окупації українські міста, які проливали свою кров за Україну. Пам’ятайте це”, нагадав голова Верховної Ради новообраному президенту.