Одеський мажоритарник по 141 округу Олександр Ткаченко провів низку зустрічей у Вашингтоні та Нью-Йорку. Зокрема, Ткаченку вдалося поспілкуватися з сенатором Крісом Мерфі, конгресменом Брайном Фітцпатріком, директором управління зі східно-європейських справ державного департаменту США Бредлі Фреденом, експертами та гостями круглих столів, які проходили під егідою Атлантичної ради США Atlantic Council і американо-української бізнес ради USUBC. Всі представники висловили підтримку Україні, реформам і президенту Володимиру Зеленському. Примітно, що саме в ці дні Володимир Зеленський вперше провів офіційну зустріч з Дональдом Трампом в рамках 74 сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президенту України вдалося уникнути втягування України в передвиборний скандал іншої країни і озвучити чітку позицію щодо двох найважливіших воєн – з корупцією в Україні та на сході країни.

Американці дуже позитивно оцінили результати зустрічі і, зокрема, відповідь українського президента на провокаційні питання про розслідування справ, які цікавлять американського президента. “Я нічого нікому не винен”, – заявив Володимир Зеленський.

“Я мав можливість зустрітися як з республіканцями, так і з демократами – вони однозначно заявили, що жодна країна не може бути предметом передвиборчих маніпуляцій. Американці готові підтримати Україну і вибачаються за вплив на нашу країну”, – прокоментував ситуацію з США народний депутат Олександр Ткаченко. За його словами, хтось дуже сильний намагається грати позицією України, тому особливо важливо, що президент Володимир Зеленський зберігає паритет в цій ситуації.