Всеукраїнська громадянська акція на підтримку європейських цінностей, демократії і свободи слова, яка запланована на 17 січня біля Міжнародного аропорту “Київ” у Жулянах, має відбутися без сутичок чи будь-яких дій, які б були на шкоду Україні.

Про це народний депутат України від фракції “Європейська солідарність” Ростислав Павленко заявив у неділю в прямому ефірі телеканалу “Україна 24”, повідомляє Укрінформ.

“Ми не плануємо ніяких сутичок чи будь-яких дій, які б були на шкоду Україні, але все насправді зараз залежить від влади”, – сказав Павленко.

За його словами, головна мета присутності громадян біля Міжнародного аеропорту “Київ” у цей день — наголосити на необхідності діяти у рамках закону. “Підтримка людей, участь людей нагадала б представникам влади про те, що треба триматися у межах закону, і тоді все буде добре”, – сказав політик.

Павленко нагадав про те, що лідер партії “Європейська солідарність”, народний депутат, експрезидент Петро Порошенко раніше заявив, що повернеться до Києва саме 17 січня, аби з’явитися в суді, як і обіцяв.

Раніше Порошенко заявляв, що повернеться в Україну із закордонної поїздки у першій половині січня. Він відбув за кордон 17 грудня.