Столичний посадовець може на три роки сісти за грати за те, що його підприємство кілька років забруднювало повітря і труїло киян небезпечними речовинами.

Про це, як пише “Великий Київ”, розповіли у прокуратурі Києва.

Під час досудового розслідування встановлено, що керівництво столичного підприємства з виготовлення фанери та дерев’яних плит, грубо ігноруючи вимоги дозвільних документів у сфері охорони навколишнього природного середовища та приписи контролюючих органів, протягом 2016-2018 років допускало наднормативні викиди небезпечних забруднюючих речовин в атмосферне повітря, у тому числі в зоні житлової забудови в районі Соцміста, концентрація яких перевищувала гранично допустимі норми до 6 разів.

За висновками експертиз, перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин призводили до погіршення стану атмосферного повітря та негативно впливало на здоров’я мешканців Дніпровського району.

За результатами досудового розслідування особі, яка відповідала за дотримання і виконання природоохоронного законодавства України на підприємстві, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 241 КК України. Слідство у кримінальному проваджені триває.

Санкція статі передбачає покарання до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.