Учні 190 київських шкіл перейшли на харчування за сучасними формами, коли можна обирати страви за принципом “шведського столу” або із двох-трьох запропонованих страв. Про це заявив заступник голови київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський за результатами наради з профільними закладами, передає УНН із посиланням на КМДА.

“190 київських шкіл перейшли на оновлений формат харчування”, – повідомив Мондриївський.

Фото: пресслужба КМДА

Так, у половині шкіл міста Києва учнів харчують за сучасними формами: діти обирають страви за принципом “шведського столу” або із двох-трьох запропонованих страв. Таке харчування обов’язково включає до дитячих сніданків та обідів свіжі овочі та фрукти, йогурти та напої на вибір.

Фото: пресслужба КМДА

311

Повідомляється, що серед лідерів із впровадження зазначених змін – Шевченківський, Дарницький, Оболонський, Подільський та Дніпровський райони.

“Контролювати процес харчування за міський кошт мають бракеражні комісії (орган внутрішнього контролю в школі – ред.), до яких обов’язково повинні входити батьки учнів. У разі повернення дітьми більше половини страви, що буде відповідним чином заактовано, управління освіти зобов’язане не оплачувати таку послугу. Крім того, якщо ГУ Держпродспоживсужби винесе припис через неякісну або небезпечну їжу на компанію, яка годує діточок, буде накладено штрафні санкції у розмірі 20% від суми договору. Усі райони міста, окрім Дарницького, передбачили такі жорсткі санкції з метою застосування реальних важелів впливу щодо якості та безпечності їжі для дітей”, – пояснив Мондриївський.

Зазначається, що ГУ Держпродспоживслужби у місті Києві супроводжує цей проект рекомендаціями із забезпечення контролю за якістю та безпечністю дитячого харчування.

“Хрещатик.newsвже розповідав, як працює “шведський стіл” у столичних школах, а також про схвальні відгуки і скандальні проблеми, які виникли в деяких закладах освіти.

Читайте також:

«Шведський стіл», як в школах Києва, стане прикладом для всієї України

Приватні дитячі садочки Києва: порятунок для батьків чи скринька Пандори?

Освіта в Україні: чому Ганна Новосад планує закривати школи та скорочувати вчителів