12-річну Кіру Обедінську, яку росіяни вивезли з Маріуполя у непідконтрольний Україні Донецьк, повернули дідусю. Раніше він просив повернути дівчинку.

Це Суспільному підтвердила бабуся Кіри Світлана.

За її словами, зараз дівчинка перебуває в Києві разом з дідусем. Рідні не знають, де онучка була до 26 квітня.

Раніше Суспільне повідомляло, що росіяни викрали Кіру, коли вона намагалась втекти з Маріуполя. Її батька вбили російські окупанти, а мама померла, коли дівчинці було менше року.

30 березня стало відомо, що росіяни вивезли 12-річну Кіру до окупованого Донецька, коли вона з групою людей пішки намагалась втекти з Маріуполя. Тоді одна дитина підірвалась на міні, а Кіру поранило осколками — її вивезли в лікарню. Звідти вона вийшла на зв’язок з рідними.

Батько Кіри — колишній капітан збірної України з водного поло Євген Обедінський. Його розстріляли російські військові, коли він чергував на балконі своєї квартири, щоб вчасно повідомити про пожежу чи руйнування від обстрілів. Росіяни влучили кулею в голову.

Дідусь Кіри Олександр Обедінський — заслужений український тренер з водного поло. З Маріуполя йому з дружиною вдалось виїхати 14 березня. За пару днів до цього Кіру забрав її батько.