В Одесі поліція викрила «сітку» підкупу виборців. За вчинення правопорушення затримали голову виборчої комісії та місцевого мешканця, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на Національну поліцію.

При цьому голова комісії у 2015 році уже була засуджена за скоєння злочинів, пов’язаних з виборчим процесом. Під час слідчих дій було вилучено майже 45 000 доларів США, які фігуранти планували використати для подальшого підкупу виборців.

За один голос та голосування виключно за певного кандидата на пост Одеського міського голови у виборчому бюлетені громадянам пропонували 1000 гривень грошової винагороди. Доказ – скрін із телефона бюлетеня з позначкою навпроти прізвища кандидата.

15 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими СУ ГУНП в Одеській області, під процесуальним керівництвом прокурорів Одеської обласної прокуратури, затримали правопорушників «на гарячому». Місцевий мешканець та голова однієї з виборчих комісій були викриті під час отримання грошей для подальшого підкупу. Проводяться санкціоновані обшуки.

 

Розслідується кримінальне провадження ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця) Кримінального кодексу України. За таке правопорушення передбачено до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, що ЦВК затвердила форми та колір бюлетенів. Також можна ознайомитись з результатами реєстрації на міські вибори 2020.

Читайте також:

Через коронавірус місцеві вибори можуть скасувати: МОЗ

Перемога Пальчевського” йде на вибори та висунула свого лідера в мери